Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare
27.09.2014 SPECIAL

26 de milioane de euro pentru stadionul "Municipal"

Primarul interimar Vasile Tescaru a initiat un proiect de hotarare care vizeaza reabilitarea stadionului "Municipal" din Bacau.

     Foto 1 2

Proiectul realizat de arhitectul Constantin Amaiei prevede o marire a tribunei "A" precum si acoperirea intregului stadion. Sistemul de nocturna va fi cupola stadionului. Se doreste a fi un stadion care sa poata organiza competitii internationale. El va avea o capacitate de 20.000 de locuri, dupa cum urmeaza: tribuna "A" - 3.520 de locuri (484 VIP, 92 locuri presa), tribuna "B" - 4.000 de locuri, peluza "Nord" - 5952 locuri, peluza "Sud" - 5.952 locuri. Stadionul va beneficia de o parcare care asigura 240 de locuri de parcare la peluza "sud" si 74 de locuri la peluza "Nord". Cam putine pentru un stadion de 20.000 de locuri care, daca se presupune ca va fi plin, va deveni un adevarat cosmar sa gasesti un loc de parcare.

Costul estimativ al lucrarii este de aproape 26 de milioane de euro, insa el poate creste. Lucrarile la stadion sunt prevazute a dura 36 de lui (adica trei ani), insa sunt estimate circa 20 de luni pana se obtin avizele. Asta inseamna ca daca proiectul ar trece de Consiliul local de marti, ar dura cam cinci ani pana cand stadionul ar fi gata.

Oarecum in contradictie cu proiectul primarului interimar, viceprimarul Radu Ababei vine si el cu un proiect de colaborare cu SC Sport Club Bacau SA privind bazele sportive "Letea" si "Lucretiu Avram". In expunerea de motive a viceprimarului se arata ca SC Bacau doreste sa-si desfasoare activitatea pe aceste baze sportive "cu scopul accederii si activarii in Liga Nationala"!!!. Protocolul se incheie pe un an de zile. Adica la anul, pe vremea aceasta, SC Bacau va juca in Liga Nationala. Care Liga Nationala, ca nu exista o asemenea competitie in Romania? Sau greseala a fost facuta intentionat?

COMENTARII (2)

mai bine faceti case pentru tineret de banii astia, fotbal nu mai este!

Ce spune arhitectul respectiv nu contrazic. In ce priveste calitatea d-lui R.Ababei pot spune ca este cam de doi lei. Adica nu conteaza, nici in CL nici in ce priveste sportul. Daca arhitectul crede, dupa dorinta domniei sale, ca se poate realiza "proiectul" in cinci ani eu cred ca se poate ... dar ptr 2036. Am mai auzit (vazut) asemenea proiecte marete, mai cu seama in campaniile ptr alegeri. Stadion de 30 000 de locuri, sala poli ... de 8 000 de locuri, etc,etc.


Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN SPECIAL

Scapa cine poate!

Final de luna martie extrem de agitat pentru sportul bacauan!

„Nicolas, prietenul...

Academia Fotbal Club Bacău este alături de Nicolas Gălățanu și de familia acestuia. Conducerea și antrenorii...

Februarie, termen...

Razvan Burleanu, presedintele FRF, a declarat ca Bacaul ar putea gazdui un centru de excelenta daca exista trei...

FACEBOOK

 

CELE MAI COMENTATE

MECIURI

 • Aerostar Bacau
  Aerostar Bacau
 • 0:1
 • Foresta Suceava
  Foresta Suceava

04.10.2016 14:30

 Cupa Romaniei

PARIORI

Pariaza pe Bacau!

Cel mai bun site al pariorilor. Gasesti cotele dorite, inclusiv la Divizia B! Daca te simti inspirati, poti deveni tipster!

COMUNITATE

Intra in comunitatea suporterilor bacauani de pe MYSPORT

Ultradixi sau Allblack sint deja foarte cunoscuti pe singurul site din Romania cu continut creat 100% de useri! Pozele sau textele tale pot aparea pe www.bacausport.ro daca le pui tag Bacau

HANDBALVOLEI.RO

IASISPORT.RO

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
18     1 2 3 4 5
19 6 7 8 9 10 11 12
20 13 14 15 16 17 18 19
21 20 21 22 23 24 25 26
22 27 28 29 30 31    

SONDAJ

Considerati ca Bacaul mai are nevoie de fotbal?

 1. Da
 2. Nu 1. » rezultate
 2. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV

Contact

Scrie-ne la contact_bacausport@yahoo.com în orice problemă legată de sportul băcăuan!Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart