Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare
20.07.2014 SPECIAL

Dacă vă pasă de ei!

“Pentru băcăuani… !” sau “pentru cei mai înfocaţi suporteri!”. De câte ori nu aţi auzit aceste lozinci pe stadionul Aerostar spuse de vulcanicul crainic la meciurile lui Sport Club Bacău?

     Foto 1

Un crainic oarecum în contrast cu atmosfera liniştită din tribune. Cu toate acestea, iubitorul de fotbal băcăuan a fost prezent la stadion. Dorinţa de fotbal, un fotbal făcut pe bani publici, şi promisiunile, de multe ori electorale, că Bacăul va redeveni ceea ce a fost în fotbal l-au scos din casă. De aceea, de dragul acestor oameni, care de multe ori au fost nevoiţi să vadă meciurile în condiţii mult sub anul în care suntem sau a eşalonului în care evoluează echipa, primăria şi cei care se ocupă de fotbalul băcăuan trebuie să răspundă la câteva întrebări! Asta dacă le pasă cu adevărat de fotbal, de suporteri, de băcăuani şi de Bacău!

1.      Echipa va continua să joace în eşalonul secund?

Sport Club Bacău şi-a reluat antrenamentele pe data de 7 iulie într-o incertitudine totală. Nu se ştie cine conduce clubul, nu se ştie dacă sunt sau nu bani, nu se ştie cu exactitate programul. Iniţial, băcăuanii trebuiau să plece la Slănic Moldova la o săptămână de la reluarea pregătirilor. Apoi s-a decis ca fotbaliştii să facă pregătirea la baza proprie. Apoi s-a amânat cu o săptămână şi cantonamentul de la Letea, probabil din cauza faptului că era greu să se asigure cele trei mese pe zi.

2.      Cine este proprietarul acestei echipe?

De fapt, cine patronează cu adevărat echipa? Se pare că asociaţia aparţine lui Liviu Goian şi că este o chestie extrem de întortocheată  pentru a primi finanţare de la primărie. Întrebarea apare şi ca urmare a arestării preşedintelui Liviu Goian, moment în care nu se mai ştie sau nu mai există nimeni care să ia decizii la clubul băcăuan. Nimeni nu ştie nimic şi chiar am auzit spunându-se că dacă Liviu Goian ar fi fost în libertate atunci toate problemele s-ar fi rezolvat. Rezultă că nu există un înlocuitor sau o persoană care să ia decizii în locul lui Goian.

3.      Dacă Goian este patronul, care este diferenţa dintre FCM Bacău, echipa lui Sechelariu, şi Sport Club Bacău?

În perioada în care FCM Bacău exista, primarul Romeo Stavarache susţinea că nu va acorda sprijin echipei deoarece “nu vrea să bage bani în clubul privat a lui Dumitru Sechelariu”. În cazul în care echipa este a lui Liviu Goian, nu există practic nicio diferenţa între FCM Bacău şi Sport Club Baqcău. Atunci de ce acum se poate şi atunci nu se putea? Dacă nu-i echipa lui Liviu Goian, înseamnă că mai există persoane care pot decide în locul acestuia. Dacă e aşa, de ce nu o fac?

4.      Ce se întâmplă cu banii viraţi de Consiliul local pentru susţinerea fotbalului?

În primăvară, Consiliul Local a alocat 2.800.000 de lei pentru susţinerea echipei de fotbal. Doar că jucătorii se plâng că nu şi-au primit salariile şi că de prime nici nu  poate fi vorba. De aici şi o nesiguranţă la nivelul lotului de jucători, care nu ştie dacă se mai vrea ceva de la echipa de fotbal. Teoretic, finanţarea există prin Legea 350. Doar că banii respectivi, care vin în tranşe, trebuie accesaţi. Iar cineva de la club trebuie să se ocupe de acest lucru. Cine?

5.      Ce se întâmplă cu stadionul Municipal?

Cel mai mare, cel mai frumos, cel mai elegant. Superlative cu care se lauda primarul Romeo Stavarache despre ce va fi noul sau vechiul stadion din Bacău. Doar că “Municipalul” a urmat acelaşi traseu ca sala polivalentă de 6.000 sau 8.000 de locuri. Adică a devenit un loc unde buruienile cresc în voie iar sportul nu încape deloc. Lucrările pentru refacerea gazonului au demarat brusc în august anul trecut, apoi au încetat, la fel de brusc, în noiembrie. De atunci nimeni nu a mai mişcat o piatră pe stadionul din Bacău. Asta în timp ce în alte părţi lucrurile s-au mişcat mult mai repede şi în jumătate de an s-a putut juca pe un covor de iarbă modern. Se pare că 2014 nu este anul în care stadionul să fie băgat în seamă, asta şi pentru că în bugetul pe anul acesta nu a fost prins niciun leu pentru refacerea “Municipalului”. Poate la rectificare! 

„Vrem să depășim această problemă internă și să asigurăm o bună derulare a activității în Primăria Bacău. PNL e suficient de matur și are oameni suficient de capabili în administrație, fără să se mai apeleze la monitorizări suplimentare” – Dragoş Luchian, senator PNL


Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN SPECIAL

Scapa cine poate!

Final de luna martie extrem de agitat pentru sportul bacauan!

„Nicolas, prietenul...

Academia Fotbal Club Bacău este alături de Nicolas Gălățanu și de familia acestuia. Conducerea și antrenorii...

Februarie, termen...

Razvan Burleanu, presedintele FRF, a declarat ca Bacaul ar putea gazdui un centru de excelenta daca exista trei...

FACEBOOK

 

CELE MAI COMENTATE

MECIURI

 • Aerostar Bacau
  Aerostar Bacau
 • 0:1
 • Foresta Suceava
  Foresta Suceava

04.10.2016 14:30

 Cupa Romaniei

PARIORI

Pariaza pe Bacau!

Cel mai bun site al pariorilor. Gasesti cotele dorite, inclusiv la Divizia B! Daca te simti inspirati, poti deveni tipster!

COMUNITATE

Intra in comunitatea suporterilor bacauani de pe MYSPORT

Ultradixi sau Allblack sint deja foarte cunoscuti pe singurul site din Romania cu continut creat 100% de useri! Pozele sau textele tale pot aparea pe www.bacausport.ro daca le pui tag Bacau

HANDBALVOLEI.RO

IASISPORT.RO

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
22           1 2
23 3 4 5 6 7 8 9
24 10 11 12 13 14 15 16
25 17 18 19 20 21 22 23
26 24 25 26 27 28 29 30

SONDAJ

Considerati ca Bacaul mai are nevoie de fotbal?

 1. Da
 2. Nu 1. » rezultate
 2. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV

Contact

Scrie-ne la contact_bacausport@yahoo.com în orice problemă legată de sportul băcăuan!Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart