Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare
03.07.2014 SPECIAL

Ce urmează?

Reţinerea de că procurorii DNA a primarului Bacăului Romeo Stavarache, dar şi a preşedintelui Sport Club Bacău nu poate rămâne fără urmări în sportul băcăuan.

     Foto 1

Dependente în mare măsură de banii care vin de la bugetul local, fotbalul şi handbalul ar putea să nu mai aibă finanţarea pe care şi-au croit proiectele la acest început de an. Astfel, Sport Club Bacău, echipă aflata în eşalonul fotbalistic secund, a primit 28 de miliarde de lei din partea Consiliului local. Deşi oficialii nu au vorbit de sezonul viitor ca fiind unul în care Bacăul şi-ar propune promovarea, antrenorul principal, Viorel Tănase, susţine că obiectivul impus prin contract este acela de a promova. “Ne aşteaptă un sezon în care pretenţiile de la echipa noastră vor fi altele. Avem ca obiectiv promovarea şi va trebui ca în 2015 să fim în prima ligă!”, spunea antrenorul băcăuanilor la finalul campionatului.

Oricum, se anunţă un sezon extrem de dificil din punct de vedere financiar, mai ales că există şi propunerea ca sistemul competiţional să se restructureze, urmând ca la finalul sezonului să retrogradeze opt echipe. Ori, chiar şi în condiţii de normalitate, băcăuanii au avut probleme cu plata banilor, jucătorii având restanţe salariale şi a primelor de joc pe parcursul campionatului abia încheiat.

Ce se va întâmpla cu handbalul?

Handbalul are şi el problemele lui. Bacăul a încheiat un sezon pe locul secund după HCM Constanţa şi îşi doreşte enorm primul titlu din istoria clubului. In acestea condiţii, conducerea Ştiinţei Municipal Dedeman a dorit schimbarea antrenorului şi a efectuat mai multe transferuri importante. Astfel, Eliodor Voica a fost înlocuit cu spaniolul Mateo Garralda, un antrenor cu o carte de vizită impresionantă ca jucător, câştigător de şase ori a Ligii Campionilor. De asemenea, Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău a transferat şi doi “stranieri”, estonianul Mikk Pinnonen şi italianul Tin Tokic. Toate aceste mutări au fost posibile şi graţie ajutorului venit de la primăria Bacău, unul de 58 de miliarde lei prin aceeaşi Lege 350.

Ce se întâmplă cu investiţiile?

De suferit ar putea avea şi investiţiile care sunt preconizate în baza materială. Chiar dacă par abandonate, lucrările la stadionul “Municipal” şi sala polivalentă îşi aşteaptă rândul. De altfel, cele două obiective sunt “bila neagră” a administraţiei locale. Lucrările la sala polivalentă au început undeva în anul 2011, dar lucrarea a fost abandonată. Astfel, în urmă a rămas o groapă în care s-a turnat ceva care seamănă cu o parte de fundaţie după care a urmat abandonul. In locul edificiului de şase sau opt mii de locuri acum tronează un morman de pământ după care se află o groapă devenită una de gunoi sau plină cu apă, în funcţie de anotimp.

Şi stadionul “Municipal” pare o structură abandonată de administraţia locală. După ce în 2011 Romeo Stravarache îi promitea lui Mircea Sandu un stadion de 30.000 de locuri care să poată găzdui meciuri ale turneului final de Campionat European, elanul primarului s-a mai estompat. Cu mare greutate s-au pornit lucrările de reabilitare a vechiului stadion, iniţiativă impulsionată şi de finanţarea refacerii gazonului de către FRF, o investiţie care era susţinută de forul fotbalului cu 140.000 de euro. Stavarache a plusat şi cu o pistă de atletism, ultramodernă, care să poată găzdui competeţii internaţionale. Numai că între timp lucrurile şi-au “revenit” la normal, iar Bacăul a pierdut finanţarea de la FRF. Acum, pe locul unde ar fi trebuit să se joace meciuri de prima ligă şi să vedem la lucru campioni olimpici şi mondiali la atletism din întreaga lume se află un teren cu prundiş pe care au început să răsară vlăstare care seamănă a copăcei. Peisaj care întregeşte imaginea cu vegetaţie abundantă din tribunele stadionului.

 “E clar că sportul băcăuan va avea de suferit enorm, indiferent de ce se va întâmpla cu primarul Bacăului. Banii nu vor mai veni către cluburi, care sunt dependente de banii publici. 2014 poate fi anul negru în care sportul băcăuan a murit”, - un conducător al unui club băcăuan


Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN SPECIAL

Scapa cine poate!

Final de luna martie extrem de agitat pentru sportul bacauan!

„Nicolas, prietenul...

Academia Fotbal Club Bacău este alături de Nicolas Gălățanu și de familia acestuia. Conducerea și antrenorii...

Februarie, termen...

Razvan Burleanu, presedintele FRF, a declarat ca Bacaul ar putea gazdui un centru de excelenta daca exista trei...

FACEBOOK

 

CELE MAI COMENTATE

MECIURI

 • Aerostar Bacau
  Aerostar Bacau
 • 0:1
 • Foresta Suceava
  Foresta Suceava

04.10.2016 14:30

 Cupa Romaniei

PARIORI

Pariaza pe Bacau!

Cel mai bun site al pariorilor. Gasesti cotele dorite, inclusiv la Divizia B! Daca te simti inspirati, poti deveni tipster!

COMUNITATE

Intra in comunitatea suporterilor bacauani de pe MYSPORT

Ultradixi sau Allblack sint deja foarte cunoscuti pe singurul site din Romania cu continut creat 100% de useri! Pozele sau textele tale pot aparea pe www.bacausport.ro daca le pui tag Bacau

HANDBALVOLEI.RO

IASISPORT.RO

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
14 1 2 3 4 5 6 7
15 8 9 10 11 12 13 14
16 15 16 17 18 19 20 21
17 22 23 24 25 26 27 28
18 29 30          

SONDAJ

Considerati ca Bacaul mai are nevoie de fotbal?

 1. Da
 2. Nu 1. » rezultate
 2. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV

Contact

Scrie-ne la contact_bacausport@yahoo.com în orice problemă legată de sportul băcăuan!Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart