Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare
18.06.2013 JUNIORI

Privind spre viitor

Bacăul a fost un centru renumit pentru modul în care a crescut generaţii de fotbalişti. Timp de peste 50 de ani, echipa de fotbal a fost construită pe ceea ce au produs centrele de copii şi juniori, fie că se numeau Liceul de Fotbal sau Sport Club Bacău.

     Foto 1

De asemenea, în judeţ, Oneştiul, Moineştiul, Buhuşi sau Comăneşti furnizau “materie primă” pentru fotbalul băcăuan. Un fotbal care a stat mulţi ani în elita României.

Perioadă de transformări

Bacăul a suferit şi suferă de lipsă de performanţă în plan fotbalistic. O perioadă destul de lungă, oraşul nostru nu a însemnat mare lucru la nivel juvenil, echipele de juniori fiind inexistente la turneele final ale unor competeţii interne. In 2010, Ionuţ Lupescu venea cu o idee originală pentru fotbalul românesc: înfiinţarea unui campionat la nivelul selecţionatelor judeţene. Cu alte cuvinte, fiecare judeţ urma să-şi facă o selecţionată cu care să participle în competiţie. “A fost o idee care ne-a prins bine”, spune Giani Florian, antrenor la Sport Club Bacău. “Imi aduc aminte că a fost o muncă destul de grea pentru a face o selecţionată cu care să putem face faţă competiţiei. Am avut un sprijin consistent din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal.”

Si Bacăul a pornit la drum cu o echipă destul de solidă, antrenată de Giani Florian. Pe parcurs, banca tehnică a fost preluată de Stefan Apostol şi Cornel Codreanu, cei care aveau să facă o treabă excelentă calificând selecţionata Bacăului la turneul final. Din păcate, o idee care putea face bine fotbalului românesc a fost stopată după numai un an, iar micii fotbalişti au nceput să se întoarcă pe la cluburile lor.

Revenirea

“Când am preluat centrul de copii şi juniori de la Sport Club, primul meu gând a fost să readuc împreună echipa care a jucat pentru selecţionata judeţului. Era un nucleu foarte bun de jucători şi ar fi fost păcat să se risipească şi să se piardă. Nu a fost uşor, dar am reuşit să reconstitui acel lot şi chiar să-l îmbunătăţesc”, a spus  Giani Florian. Si SC Bacău s-a înscris în campionat la juniori A1, asta chiar dacă mare parte din lot era cu un an sau chiar doi mai mică faţă de vârsta adversarilor. “Acest lucru s-a simţit la nivelul forţei în teren, dar am încercat să compensăm tactic şi tehnic”. Astfel, într-o serie dificilă, Sport Club Bacău a reuşit să vină în primele patru echipe şi să joace în play-off. “Când am auzit că vom juca în seria a II-a, cu FCM Dinamo Oneşti, Petrolul Ploieşti, Astra Ploieşti, FC Braşov sau Gloria Buzău m-am bucurat. Sunt echipe puternice şi noi aveam nevoie de aşa ceva pentru a creşte. Am făcut faţă cu brio şi ne-am calificat în play-off. Eu zic că am crescut de la meci la meci, iar acest lucru s-a văzut. Am avut un retur peste ceea ce am jucat în turul campionatului şi am reuşit să legăm opt victorii, ceea ce nu este puţin în condiţiile în care, repet, adversarii erau mai mari decât noi cu un an sau doi”.

Ce urmează?

“In mod normal, ne dorim ca lotul actual să fie o sursă de jucători pentru prima echipă”, a continuat Florian. “Vrem să dăm cât mai mulţi jucători la loturile naţionale de juniori dar şi, de ce nu?, în liga 1, poate chiar la Bacău”. Pentru asta, tinerii fotbalişti au nevoie de cât mai multe meciuri. “Am fost la o instruire organizată de FRF unde a ţinut un seminar şi Gines Melendez Sotos, directorul tehnic al federaţiei spaniole. Acesta a fost antrenor al naţionalei de tineret a Spaniei care a ieşit campioană europeană la Bucureşti. Sotos ne-a spus că România are un potenţial fotbalistic peste cel al Spaniei. Doar că noi nu avem competiţii interne care să facă să crească valoarea jucătorilor. De aceea îmi doresc ca în sezonul viitor adversarii să fie foarte valoroşi. Asta pentru a creşte şi noi cu meciuri dificile, care să pună echipa la treabă”.

Iată şi lotul pe care Giani Floran l-a folosit în acest campionat: Sergiu Suştac, Răzvan Petrariu, Alex Anghel – portari, Andrei Stoian, Stefan Pavel, Ciprian Vraga, Cosmin Pavel, Alexandru Belecciu, Sergiu Generalu, Andrei Popa, Ionut Pascu – fundaşi, Florin Nicodim, Daniel Macalău, Ionuţ Barculeţ, Claudiu Filip, Cătălin Strugariu, Liviu Aghirculesei, Vlad Răican, Silviu Vlad, Adrian Dănilă - mijlocaşi, Ionuţ Artenie, Alin Tupală, Vlad Lupu, Emanuel Siler, Dragoş Murariu, Codrin Ilie – atacanţi.

 

COMENTARII (1)

Pai sa speram ca se va intampla ceva bun in fotbalul de la Bacau in curand. De FCM Bacau se mai stie ceva?


Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN JUNIORI

Parteneriat la AJF Bacau

Asociatia Judeteana de Fotbal Bacau a anuntat semnarea unui prim parteneriat in urma caruia compania DEMECO va...

Se cam alege praful si...

Administratia locala bifeaza reusita dupa reusita in plan sportiv.

VIDEO / Brasov Indoor Cup

Academia Fotbal Club Bacău a participat în week-end la cel mai puternic turneu destinat fotbalului juvenil:...

FACEBOOK

 

CELE MAI COMENTATE

MECIURI

 • Aerostar Bacau
  Aerostar Bacau
 • 0:1
 • Foresta Suceava
  Foresta Suceava

04.10.2016 14:30

 Cupa Romaniei

PARIORI

Pariaza pe Bacau!

Cel mai bun site al pariorilor. Gasesti cotele dorite, inclusiv la Divizia B! Daca te simti inspirati, poti deveni tipster!

COMUNITATE

Intra in comunitatea suporterilor bacauani de pe MYSPORT

Ultradixi sau Allblack sint deja foarte cunoscuti pe singurul site din Romania cu continut creat 100% de useri! Pozele sau textele tale pot aparea pe www.bacausport.ro daca le pui tag Bacau

HANDBALVOLEI.RO

IASISPORT.RO

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
48           1 2
49 3 4 5 6 7 8 9
50 10 11 12 13 14 15 16
51 17 18 19 20 21 22 23
52 24 25 26 27 28 29 30
1 31            

SONDAJ

Considerati ca Bacaul mai are nevoie de fotbal?

 1. Da
 2. Nu 1. » rezultate
 2. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV

Contact

Scrie-ne la contact_bacausport@yahoo.com în orice problemă legată de sportul băcăuan!Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart