Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare
11.03.2013 SPECIAL

“Elefanţi” pe bicicletă

Nu e vorba de performanţă. Armstrong (chiar şi dopat) sau Indurain sunt doar un vis. Totul a pornit de la kilogramele în plus. Dacă siteurile sunt pline de ceaiuri şi medicamnte miraculoase cu care dai jos kilograme într-un timp scurt, trei băcăuani au ales o altă modalitate.

     Foto 1

Romeo Coşa, Bogdan Alecu şi Marius Rebegea au preferat bicicleta. Nu cea din sălile de fitness ci una reală.

Prima competiţie

Totul a început de la dorinţa de schimbare. A stilului de viaţă, a aspectului şi, până la urmă, a stării de spirit. “Totul devenise extreme de monoton”, povesteşte Romeo Coşa. “Maşina, serviciu, calculator şi de la capă. Zi de zi. O viaţă sedentară care nu putea rămâne fără urmări. S-au pus kilogramele pe noi şi acest lucru a început să mă îngrijoreze”. Şi atunci a venit ideea. În loc de sală, o plimbare cu bicicleta. “Eu şi prietenii mei aveam bicicletă. Le-am propus să facem zilnic o plimbare cu bicicleta. Marius şi Bogdan au răspuns afirmativ şi am început să mergem cu bicicleta. La început distanţele erau mai scurte. Viaţa de până atunci şi-a spus cuvântul. Apoi distanţele au început să crească. Şi noi ne simţeam din ce în ce mai bine. Kilogramele au mai dispărut de pe noi iar tonusul era cu totul altul”.

Şi a apărut şi primul concurs. Unul, organizat la Oneşti, pentru amator. “Hai să ne înscriem şi noi, am zis atunci. Nu ne interesa să câştigăm, eram conştienţi că nu avem prea multe şanse. Doar că ideea de concurs ne motiva altfel. Întrecerile de mountain bike sunt de două feluri. Scurte şi lungi. La cele lungi se aleargă pe 60-70 de kilometric, iar la cele scurte de 20-30 de kilometric. Prezenţa noastră nu a putut trece neobservată. Eram grăsuţi şi dădeam o notă aparte întrecerii. Ne-am clasat pe la mijloc, dar eram mulţumiţi că am terminat cursa şi evoluasem mai bine decât unii mai slăbuţi decât noi. Competiţia ne-a motivat, dar chiar devenise o întrecere între noi”.

Primul club din Bacău

Şi aşa s-au adunat 11 competiţii în ultimul an. Pe cont propriu, cei trei s-au deplasat la mai multe concursuri. Ba mai mult, şi-au angrenat şi familia. “Soţia a fost prima care m-a încurajat şi chiar a dorit să vină şi ea cu noi. La fel s-a întâmplat şi cu ceilalţi doi prieteni. Ajunsesem să fim cunoscuţi la întreceri. Dacă la început eram piviţi ca o curiozitate, cu timpul figurile noastre au devenit unele obişnuite competiţiilor. La întreceri participă cam aceleaşi persoane. Aşa că am devenit o mare familie. Am legat prietenii, cunoştinţe şi abia aşteptăm să ne vedem Totul cu scopul de a trăi sănătos, prin mişcare. O plimbare prin pădure este frumoasă, dar una în zece devine superbă”. Şi aşa a venit ideea înfiinţării unui club. Clubul “Elephant Bike” este primul de acest gen din Bacău. “Ne-am propus să atragem cât mai mulţi oameni către mişcare ape bicicletă. Unii de plăcere şi pentru sănătate, dar vrem să sprijim şi marea performanţă. Dacă vor exista copii talentaţi, noi suntem dispuşi să-i susţinem să practice acest sport şi să facă performanţă. Îi vom sprijini cu logistică şi cu echipament. Asta va presupune şi atragerea unor sponsori pentru că o bicicletă pentru performanţă costă pe puţin 4-5.000 de euro”.

Planul celor trei este unul simplu. Peste cinci ani vor să devină un club cunoscut. “Unde ne vedem peste cinci ani? Să fim un club cu 30-40 de membri active, unii dintre ei să fie pentru performanţă.  Să participăm la competeţii cu clubul nostru şi să avem rezultate. Însă vrem şi să atragem oameni care să facă acest sport din plăcere, doar de dragul sportului şi a unei vieţi sănătoase. Dacă vom reuşi acest lucru, cred că ne-am îndeplinit obiectivul. Vom căuta să organizăm şi competţii.”

Material publicat in Impartial de Bacau


Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN SPECIAL

Scapa cine poate!

Final de luna martie extrem de agitat pentru sportul bacauan!

„Nicolas, prietenul...

Academia Fotbal Club Bacău este alături de Nicolas Gălățanu și de familia acestuia. Conducerea și antrenorii...

Februarie, termen...

Razvan Burleanu, presedintele FRF, a declarat ca Bacaul ar putea gazdui un centru de excelenta daca exista trei...

FACEBOOK

 

CELE MAI COMENTATE

MECIURI

 • Aerostar Bacau
  Aerostar Bacau
 • 0:1
 • Foresta Suceava
  Foresta Suceava

04.10.2016 14:30

 Cupa Romaniei

PARIORI

Pariaza pe Bacau!

Cel mai bun site al pariorilor. Gasesti cotele dorite, inclusiv la Divizia B! Daca te simti inspirati, poti deveni tipster!

COMUNITATE

Intra in comunitatea suporterilor bacauani de pe MYSPORT

Ultradixi sau Allblack sint deja foarte cunoscuti pe singurul site din Romania cu continut creat 100% de useri! Pozele sau textele tale pot aparea pe www.bacausport.ro daca le pui tag Bacau

HANDBALVOLEI.RO

IASISPORT.RO

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
18     1 2 3 4 5
19 6 7 8 9 10 11 12
20 13 14 15 16 17 18 19
21 20 21 22 23 24 25 26
22 27 28 29 30 31    

SONDAJ

Considerati ca Bacaul mai are nevoie de fotbal?

 1. Da
 2. Nu 1. » rezultate
 2. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV

Contact

Scrie-ne la contact_bacausport@yahoo.com în orice problemă legată de sportul băcăuan!Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart