Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare
13.09.2011 ALTE SPORTURI

Buzăul câștigă prima Supercupă la minifotbal

Minifotbalul, sport care este practicat în mod organizat de peste 25.000 de jucători legitimați în România, a pus punct final sezonului 2010-2011. La Constanța s-a disputat în acest week-end prima ediție a Supercupei României la Minifotbal, confruntare care a adus față în față pe deținătoarea titlui de campioană națională a României, formația Consiliul Județean Buzău, și respectiv câștigătoarea Cupei României, AS WMT Giroc Timișoara.

     Foto 1 2 3 4 5 6

Sistemul de joc utilizat a fost desemnarea câștigătoarei în urma disputării a trei meciuri. Dacă primul meci s-a terminat la egalitate, buzoienii impunându-se însă la loviturile de departajare, în cel de-al doilea meci a venit rândul timișorenilor de a câștiga în timpul regulamentar de joc cu scorul de 1-0. În cele din urmă trofeul a fost adjudecat de buzoieni, după o dispută extrem de echilibrată care a fost tranșată în cel de-al treilea meci al Supercupei tot cu scorul de 1-0.

Prezent la Constanța alături de întregul Comitet Executiv al Federației de Minifotbal din România, Răzvan Burleanu, președintele forului menționat ne-a declarat că „acest ultim act al unui sezon foarte reușit anunță debutul unui nou sezon competițional pentru minifotbalul românesc. Un sezon care pornește atât la nivel local, în cele peste 50 de campionate organizate în țară, cât și la nivel european, pentru că România este gazda viitorului Campionat European de Minifotbal”. România, în postura de gazdă de data aceasta, va căuta să-și păstreze titlul câștigat anul trecut la Bratislava, când a învins de o manieră categorică celelalte competitoare, echipe naționale din Europa.

„Supercupa României a fost un bun prilej și pentru selecționerul naționalei de minifotbal, fostul arbitru internațional Tiberiu Lajos, de a urmări câțiva dintre candidații la onoarea de a reprezenta România pe terenul de minifotbal. Spun câțiva jucători pentru că la nivel național, așa cum am văzut și la turneele finale de la Timișoara și de la Sibiu, sunt mulți sportivi cu calități tehnice și fizice impresionante, foști fotbaliști al căror talent și dăruire face ca România să fie una dintre puterile europene, aș spune, în acest sport atât de dinamic și plin de fair-play.”


Minifotbalul este un sport disputat între amatori, pe teren sintetic de dimensiuni mult mai mici decât cel de fotbal. Regulile sunt, de asemenea, destul de diferite față de fotbal, urmărindu-se eliminarea totală a durităților, precum și fluidizarea, cât se poate mai mult, a jocului.

Campionatul European de Minifotbal va avea loc în perioada 4-6 noiembrie la Tulcea, oraș unde minifotbalul are o popularitate deosebită.

 


Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN ALTE SPORTURI

TENIS / Polonezul...

Polonezul Kamil Majchrzak, locul 360 în ierarhia mondială, a cîştigat “Trofeul municipiului Bacău”...

Vin francezii!

Capitala boxului românesc se mută în Bacău începând cu data de 1aprilie 2015

Medalii pentru...

în perioada 25-29 martie 2015 s-au desfășurat în Bacău Campionatele Naționate de Înot (seniori, tineret și...

Novac, de unul singur

Alexandru Novac (CSM Bacau 2010) a reusit o noua performanta personala la sulita 700g, trecand de granita celor 70 de...

FACEBOOK

 

CELE MAI COMENTATE

MECIURI

 • Aerostar Bacau
  Aerostar Bacau
 • 0:1
 • Foresta Suceava
  Foresta Suceava

04.10.2016 14:30

 Cupa Romaniei

PARIORI

Pariaza pe Bacau!

Cel mai bun site al pariorilor. Gasesti cotele dorite, inclusiv la Divizia B! Daca te simti inspirati, poti deveni tipster!

COMUNITATE

Intra in comunitatea suporterilor bacauani de pe MYSPORT

Ultradixi sau Allblack sint deja foarte cunoscuti pe singurul site din Romania cu continut creat 100% de useri! Pozele sau textele tale pot aparea pe www.bacausport.ro daca le pui tag Bacau

HANDBALVOLEI.RO

IASISPORT.RO

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
14 1 2 3 4 5 6 7
15 8 9 10 11 12 13 14
16 15 16 17 18 19 20 21
17 22 23 24 25 26 27 28
18 29 30          

SONDAJ

Considerati ca Bacaul mai are nevoie de fotbal?

 1. Da
 2. Nu 1. » rezultate
 2. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV

Contact

Scrie-ne la contact_bacausport@yahoo.com în orice problemă legată de sportul băcăuan!Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart