Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare
17.05.2011 SPECIAL

Incredibil! Fotbaliştii din baracă !

2011. Undeva, la marginea unui câmp, vreo 15 puştani de 14 ani se dezbracă într-o baracă pentru un nou antrenament. « Vestiarul » este unul mic, dar curat. Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Steaua sau Dinamo şi-au dat cu toate întâlnire în tricourile cu care sunt îmbrăcaţi cei care visează să joace cândva pe San Siro, Anfield sau Nou Camp.

     Foto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Nu, nu este o imagine de undeva de la ţară. Totul se întâmplă în centrul oraşului Bacău în anul de graţie 2011 şi grupa este una de la fostul şi celebrul, cândva, Liceu de Fotbal. Acum îi spune LPS şi încă mai scoate jucători, dovadă fiind selecţionata sub 16 ani a judeţului, echipă care are şi câţiva jucători de la LPS.

"E mai bine în baracă!"

Sub conducerea lui Gabi Constantinescu, fotbaliştii încep antrenamentul. Printre bălării, pentru că pe teren este foarte greu să intri. În plus, se lucrează mai mult la antrenamentul fiizic. După o primă parte, portarii îşi caută un loc mai drept pentru un antrenament specific, în timp ce jucătorii de câmp se duc la un cinci contra doi pe bitumul care a mai rămas din fosta bază IMU, extrem de cochetă înainte de 1989. « Am ales baraca pentru că aici avem căldură, miroase a lemn şi nu am şobolani », povesteşte Gabi Constantinescu istoria vestiarului improvizat. « E bun, dincolo rişti să te îmbolnăveşti ». « Dincolo » înseamnă în vestiarele de sub stadionul Municipal. Acolo se dezbracă cei mai mulţi copii iar cei din baracă se simt privilegiaţi.

«Pozaţi, aici sunt viitorii fotbalişti!»

Un antrenament începe de la vestiare. Sub tribuna B a Municipalului, grupele de la fostul Liceu de Fotbal au avut vestiarele dintotdeauna. Şi acum. De la intrare te surprinde întunericul. Un bec chior abia dovedeşte să facă lumină. Cinci vestiare găzduiesc copii care doresc să calce pe urmele lui Hagi sau Mutu. Igrasia este la ea acasă, iar varul aproape că nu se mai vede. « Acum avem căldură şi apă caldă, iar ăsta e un lucru mare », spune Mircea Pană. "Din păcate nu avem fonduri şi nici nu putem să facem renovări. Vestiarele nu sunt ale noastre. Am mai reparat cât s-a putut, dar e greu să renovezi. Acestea sunt condiţiile !"

De renovarea vestiarelor ar trebui să se ocupe proprietarul, adică Primăria din Bacău. Numai că stadionul Municipal este concesionat de Dumitru Sechelariu, iar războiul dintre acesta şi Romeo Stavarache a făcut şi aici victime: copiii, care se chinuie în nişte vestiare insalubre. În vestiare s-ar putea turna, cu uşurinţă, un film de groază. Copiii nu par să ţină seama de acest lucru. Vor o poză în grup. “Pozaţi, aici sunt viitorii fotbalişti!”. Unul dintre ei este, însă, mai curios. «Vor să renoveze vestiarele?»

 Prin băltoace

Nici afară lucrurile nu stau mai bine. Cele două terenuri, abandonate, arată jalnic. Ploaia a lăsat bălţi uriase, iar ce nu este acoperit de apă are noroi şi patlagină. Cu un sfert de secol în urmă şi chiar mai bine, puştanii de atunci îşi făceau « încălzirea » în genunchi, cu un cuţitaş în mână, pe terenul dinspre sala de atletism. Timp de un sfert de oră scoteau patlagina pentru ca frunzele plantei să nu usuce iarba. Printre cei care au stat în genunchi s-au numărat Costel Solomon, Puiu Antohi, Vamanu, Şoşu, Câmpeanu sau Hodină şi mulţi alţii care au jucat în prima ligă. Acum patlagina a învins, iar iarba este din ce în ce mai rară. «Am vrea să ne mutăm la baza Lucreţiu Avram, dar acolo nu avem vestiare. O parte din copii fac acolo, dar nu e loc pentru toţi, aşa că venim aici », explică Mircea Pană. Şi totuşi există şi semne de mai bine. Liceul de Fotbal va primi bani de la municipalitate pentru echipament. Şi mingi de la Federaţia Română de Fotbal. «Ni s-a aprobat un buget din care să cumpărăm echipament. Vom primi şi mingi de la FRF, am înţeles că în valoare de 480.000 de euro în următorii patru ani. Asta e bine!», spune tot Mircea Pană.

Rămâne însă o mare problemă, cea a bazelor sportive. Cele care au mai rămas după 1990 sunt în paragină. Şi nimeni nu pare că vrea să facă ceva. Poate anul acesta, când primarul Bacăului, Romeo Stavarache, s-a angajat că va renova baza Letea şi complexul Lucreţiu Avram. Dar cu "Municipalul" cum rămâne ? În vestiarele stadionului se dezbracă generaţia de mâine. Dacă nu ne interesează viitorul lor fotbalistic, măcar să avem grijă de sănătatea copiilor noştri. (Cătălin Barzaghideanu)

 

 

COMENTARII (20)

Fratilor, hai sa o lasam moarta, precum este si tara asta. Atit la juniori, cit si la seniori.Suntem f.....ti de niste ''neica nimeni'' care pentru o doctrina de caca..o cu F.M.I (f...tei. mai .insistent) nu mai stiu nici de mama nici de tata.Ghinionul nostru este ca ne-am nascut romani in Romania si nu in Canada....

@sc bacau... Nu cred ca ma insel in ceea ce te priveste, indiferent de cum te cheama. Asta pentru ca tipul asta de discurs l-am mai auzit. Si eu am fost elev al LPS Bacau si am fost unul dintre cei care a stat cu cutitasul in mina sa scoata patlagina. Distrugerea bazelor sportive nu am pus-o pe seama actualei administratii, ci a tuturor celor care au condus Bacaul dupa 1990. Actuala adminstratie nu s-a remarcat cu nimic fata de predecesorii sai. Cit se scoate din piata nu am cum sa stiu, s-au vehiculat destule sume. BacauSport a criticat si a acceptat intotdeauna criticile, asa ca nu-i nicio problema din acest punct de vedere. BacauSport vrea sa fie un site obiectiv, lucru pe care cred ca l-a reusit, si nu apartine niciunei tabere. Dar, dincolo de aceste discutii, cred ca polemica noastra a derapat. Nu era vorba decit de niste copii care se dezbraca intr-un vestiar mizerabil. Atit si nimic mai mult. Despre baza Lucretiu Avram iti pot spune ca este insufiecienta, ca numar de vestiare, pentru toti copiii. Nu eu sunt cel care a spus asta, ci antrenorii. Terenurile stiu ca au fost instrainate de Dumitru Sechelariu si zic ca a fost o mare greseala. Iar vestiarele apartin unui stadion concesionat de Sechelariu dar care va reveni peste 1, 2 sau 3 ani, nu stiu, municipalitatii. Cred ca nu ar fi fost nicio tragedia pentru niciuna din parti daca ar fi dat un var acolo si ar fi schimbat doua geamuri. Atit, nimic mai mult. Iar despre controlul asupra banilor nu cred ca era o mare problema pentru un var, niste mortar si doua geamuri. Puteau fi controlati foarte usor. Generalizind, da, municipalitatea trebuie sa aiba control asupra banilor pe care-i investeste. Am zis eu altceva? Am spus doar ca nu s-a facut nimic pentru baza materiala a fotbalului bacauan si ca pentru asta este de vina si actuala administratie care este in functie de opt ani. Cred ca nu e nimic fals in asta, ce zici? P.S.: Da, un mail se putea trimite sa se spuna ca se va rezolva problema unor vestiare in care se dezbraca copiii nostri. Ar fi fost o mutare buna "electorala" si nu ar fi costat nimic.

Cand aveam 10-12 ani am jucat pt CSS [clasa a IV-a din cate imi aduc aminte ] [ actualul LPS]. Tot cu d-l Constantinescu am invatat primii pasi la fotbal. Pe vremea aceea mai jucam si pe cel de zgura insa si pe cel mai apropiat de stadion. Faceam meciuri incinse intre grupe. Sunt amintiri... Cert e faptul ca, la acea vreme terenurile erau chiar foarte bune si ingrijite corespunzator. Cand intrai pe el iti radia mirosul acela de iarba abia udata... :D Ti-era mai mare dragul sa faci un tackling sau un plonjon.Potile aveau mai mereu plase.Tin minte ca in acea baraca [ghereta] se tineau jaloanele si alte elemente / obiecte pt antrenament. De schimbat - o faceam intr-un spatiu de sub tribuna, in imediata apropiere a baii / wc-ului de la intrarea din spate, in dreptul portii ce avea in spate steagurile... Problema e ca, acum, pe langa Parculetul copiiilor devastat, toata acea zona extraordinara a fost transformata intr-o miriste mocirloasa care-ti da stari despresive :D Apropos, mai tineti minte cum arata candva baza sportiva din Parcul Cancicov inainte de construirea Muzeului de biologie? Dar in timpul constructiei? E foarte nasol ca autoritatile sunt chitite sa distruga tot ce inseamna sport in acel oras. Si aici nu e vorba doar de cei care conduc acum, ci in general - cei de dupa '89. Acum toti vor sa construiasca Mall-uri, vor castiguri rapide ca apoi sa falimenteze. O investitie majora in baze pentru juniori ar aduce mai multi bani si mai multa stima decat orice. Doar in conditiile in care totul se face cu cap si fara interese ascunse. Si culmea, am avea cativa ,,patronasi" care au ceva bani...Ar putea sa investeasca si fara sa implice politicul... Nu am ajuns fotbalist desi am trecut pe la CSS, FCM [ la vremea aia, parca se numea Constar], Aerostar si Letea [pt foarte putin timp]. Pentru varsta de atunci, nu duceam lipsa de ,,stiinta jocului" insa delasarea si-a spus cuvantul. Delasarea - mi-o explic- ca a venit de la faptul ca nu au existat persoane capabile sa ,,ne" organizeze si sa tina de noi. Sa ne faca un program, sa ne ,,scoata" din preocuparile periculoase ale adolescentei - precum fumatul, bautul, fustele si alte tampenii... Dar, chiar si asa...nu cred ca sunt multi fotbalisti de Divizia A care sa ,,stie cu mingea" asa cum, multi dintre noi stiam la acea vreme :D Cel mai frumos si mai captivant vestiar la vreo echipa bacauana unde ,,m-am" jucat cu mingea - este de departe - cel de la Aerostar Bacau - unde pe vremea aceea ,,ne" antrena D-l Sosu. Tin minte ca ,,ni" se aduceu ceaiuri dupa antrenament [erau super bune, mentolate] si in spatele vestiarului exista un mic bazin cu apa calda unde ne refaceam dupa meci. :D Toate cele bune!

Primul @ era pentru bacausport. :)

@Probabil că nu sunt cine crezi tu ca sunt şi nici nu stii ceea ce doresc, dar n-are importanţă asta. Unde ai văzut tu că m-am inflamat? Aşa e, presei îi stă bine când critică, dar ar trebui să şi accepte critici cu uşurinţă, atunci când e obiectivă. Cu toţii facem greşeli şi trebuie să acceptăm şi parerea altora, chiar dacă nu ne convine întotdeauna. După cum am spus, eu am fost junior la FCM. Noi ne schimbam câte 2-3 grupe intr-un vestiar sau prin tribune şi nu beneficiam de apă caldă sau căldură. Juniorii de la LPS pot foarte bine să se schimbe la baza Lucreţiu Avram şi să beneficieze de condiţii mai bune, chiar dacă acolo mai sunt şi alte echipe. O parte din aceşti juniori chiar fac acest lucru, iar acolo tot Primăria plăteşte utilităţile, să ştii. Oricum terenurile, foste ale liceului de fotbal, nu mai sunt în patrimoniul municipalităţii, sunt terenuri private, iar ei, antrenându-se acolo, încalcă o proprietate privată. Primăria nu poate să-şi asume această responsabilitate. În cazul banilor încasaţi de FCM, te asigur că sunt mai mult de 1 milion de euro. Şi, chiar aşa, de ce nu intervine justiţia??? A fost sesizată de nenumărate ori!!! Aşa e, fotbalul trebuie sprijinit de autorităţile locale, dar şi autorităţile locale trebuie să aibă control asupra banilor care se duc în fotbal, nu aşa cum doresc unii oameni să se întâmple. Nu am de ce să-ţi trimit e-mail, pentru că nu am nimic de ascuns şi nu încerc să te conving că am dreptate sau să justific anumite lucruri. Eu doar mi-am spus părerea, pentru că beneficiez de mai multe informaţii decât majoritatea, şi îmi pun întrebări în legătură cu anumite lucruri. @jackiex Nu e nici un fel de polemică. Şi nu, nu totul e ok şi mai sunt foarte mule lucruri de făcut. Nici n-am afirmat că ar fi. Eu sunt nelămurit în legătură cu faptul că domnul administrator al acestui site nu s-a întrebat cum au ajuns acele terenuri, foste ale Liceului Sportiv, în proprietatea unor prieteni ai fostului primar!? Care lucru e mai grav, lipsa unor investiţii, care se fac totuşi în alte baze sportive, sau însuşirea unor baze sportive din patrimoniul Bacăului? De-aici şi obiectivitatea acestui site şi cine a făcut cel mai mare rău fotbalului băcăuan.

Daca aceasta mare polemica a iesit si de la comentariul meu, imi cer scuze si puteti sa-l stergeti.Eu am vrut sa citeasca comentariul meu in special tinerii viitori fotbalisti care trebuie sa cunoasca adevarul, respectiv ca noi care am jucat fotbal cu mult,mult timp inainte nu ne-am nascut in vestiare ultra mobilate si cu dusul cu apa calda in virful capului.Ne-am spalat dupa meciuri si prin balti, am omorit(pe la Podu Turcului) si cite un sarpe pe teren, in pauza meciului, etc.Sunt deacord ca lumea a evoluat(mai mult in Germania,Franta,Spania....pent ru noi chiar si Albania) si copii merita conditii mai bune.Totusi, din comentariile lui S.C Bacau, inteleg ca trebuie sa stam linistiti.Totul e O.K. numai noi suntem miopi.Eu recunosc ca sunt miop, dar e si virsta....

Si inca ceva: in loc sa ne lansam intr-o polemica despre cine e bun sau rau, despre dusmanul Sechelariu, cred ca ar fi avut un mai mare impact un mail catre BacauSport in care sa se spuna ca in vacanta de vara se vor aloca 100 de milioane pentru a zugravi vestiarele, se vor schimba cele doua geamuri si se vor face niste gratare de lemn pentru dusuri sau vestiare. Asta nu pentru stadionul lui Sechelariu, care oricum va reveni municipalitatii, ci pentru copiii aia care se chinuie in conditii insalubre. Nu stiu daca, in calitate de parinte, ti-ai lasa baiatul sa se dezbrace in asemenea conditii! Si te asigur ca daca as fi primit acest mail l-as fi publicat fara nicio problema. Nici acum nu e tirziu...

pt sc bacau... E clar cine esti si ce doresti. Nu am prezentat intotdeauna administratia locala intr-o lumina nefavorabila. Este doar impresia ta, dar sa stii ca presei ii sta cu adevarat bine atunci cind critica. E un principiu al democratiei. Doar laudele nasc dictatori, te asigur. Asta au spus-o oameni mai destepti ca mine, sa stii. 1. Da, FCM Bacau ia bani din psatiile de la piata pentru fotbal. Am spus-o si o repet: e legal, pentru ca in spate are un contract, dar nu-i moral decit daca acei bani sunt folositi doar pentru scopul caruia i-au fost destinati:, adica fotbalul. Cit despre milion, am auzit si de 500.000 si de doua milioane. Doar Sechelariu sau administratia locala pot spune exact cit se incaseaza din acele spatii. Daca banii se duc in buzunare private, atunci de ce nu intervine justitia? 2. "Aceşti bani ar fi utili oare comunităţii pentru investiţii publice adevărate în sport şi de care să beneficieze toţi băcăuanii? Mai ales în această perioadă de criză?" Suna cam demagogic, nu crezi? Daca Romeo Stavarache va face ceea ce a promis in ianuarie la "Helen", atunci Bacausport va fi primul site care va aprecia acest lucru, te asigur. BacauSport a scris de bine, apropo de obiectivitate, si atunci cind fotbalul bacauan era patronat de SC FCM Bacau SA, societate cu actionariat majoritar consiliul local, si de ASC Bacau, vezi cronicile de meci si anumite interviuri, si cind a fost Stiinta sau Aerostar cu implicarea administratiei locale. Sio cred in continuare ca fotbal nu se poate face fara sprijinul municipalitatii. Te asigur ca BacauSport nu urmareste decit ca fotbalul sa redevina ce a fost. Celelalte aspecte sunt chestii politice si sincer nu ne intereseaza. Asa cum subsemnatul i-a spus-o si lui Dumitru Sechelariu, "nu ma intereseaza cine ste primar. Vreau doar ca omul ales sa faca totul si pentru fotbal". Si te asigur, atunci cind acel "primar" va face totul si pentru fotbal va avea tot sprijinul site-ului. Sincer, tu esti multumit de cum arata fotbalul bacauan, dar mai ales bazele sportive? Iar materialul la care ai postat era doar unul in care incercam sa sugerez, poate nu am reusit, ca acei copii de la LPS merita si ei un vestiar ca lumea. Nu e chestie de propaganda, ci doar una de civilizatie. Eu zic ca niste reparatii se puteau face si acolo, trecindu-se peste rivalitati si orgolii. Am cerut prea mult? De ce te-ai inflamat asa de tare? Si inac un lucru: e criza, o stie toata lumea. Dar si aici e ca in fotbal: poti sa prinzi o zi proasta si sa nu iti iasa nimic. Dar publicul cunoscator va aprecia atitudinea, chiar daca reusitele nu sunt pe masura. De asta in Anglia fiecare meci de fotbal se termina cu aplauze pentru combatanti, indiferent de rezultat...

@mikey Campania electorală nu mă interesează, nu cred că am scris numele cuiva aici sau am promovat pe cineva. Am explicat cum stau lucrurile în realitate. @bacausport Nu stiu cât de obiectiv e acest site, pentru că voi mereu aţi prezentat într-o lumină nefavorabilă administraţia locală. Da. Fotbalul e cel mai important sport. Spui că nu e sprijinit de autorităţile locale? Echipa FCM Bacău beneficiază anual de aprox. 1 milion de euro din chiriile unor spaţii concesionate de la Primărie. Crezi că e puţin? Unde se duc aceşti bani? N-am văzut nici un articol în legătură cu acest lucru. Dar am văzut articole cum că FCM nu e sprijinită. Oare? Aceşti bani ar fi utili oare comunităţii pentru investiţii publice adevărate în sport şi de care să beneficieze toţi băcăuanii? Mai ales în această perioadă de criză? Problema e că banii se duc în buzunare private, ale unor oameni pe care i-am văzut promovaţi de acest site. @Diana Majoritatea tinerilor, despre care vorbeşti, sunt elevi şi beneficiază de bazele sportive ale unităţilor de învăţământ. Teoretic, acele terenuri ar trebui să fie deschise publicului, după orele de curs. Practica ne-a demonstrat însă că românul nu ştie să aprecieze un bun comun de care, dacă are puţin respect pentru ceilalţi oameni, ar putea să beneficieze toţi. S-a întâmplat la un liceu ca, după o miuţă, oamenii să plece acasă cu o bucată mare din suprafaţa de teren proaspăt renovată. Din acest motiv s-a luat decizia ca ele să fie folosite doar pentru orele de educaţie fizică ale şcolilor şi liceelor pentru că altfel investiţiile în renovarea lor ar fi inutile şi nu s-ar păstra. Se va face un teren cu gazon artificial în noul parc olimpic şi se vor renova terenurile de sport din cartierul Nord. Eu, când eram elev, pe timpul vechii administraţii, mi-aş fi dorit să am terenuri şi săli care să arate aşa cum sunt cele de azi. Dar mi-am rupt încălţările şi mâinile pe nişte mizerii de aşa-zise terenuri de sport. @Toţi Aşa e. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în Bacău. Ceea ce este important, însă, e că se vrea să se facă şi că sunt multe lucruri care s-au făcut sau sunt în plin proces de a se realiza. Aşa e. Sportul a cam rămas puţin în urmă ca şi investiţii, dar uşor-uşor aceste decalaje se vor ameliora.

Pentru SC Bacau: Vorbesti de terenurile sintetice private intrebare: cate alocatii trebuie sa stranga un tanar pentru a putea evolua acolo? Vorbesti de terenurile din cadrul unitatilor de invatamant din Bacau. Iti amintesc faptul ca un adolecent, sprijinit si de acest site la vremea respectiva, a ajuns in audienta pe la cine trebuia ca sa scoata lacatul de pe acele baze. In Bacau nu te poti duce nicaieri sa iti petreci timpul liber practicand un sport fara sa platesti! Iar pe dealurile de la Magura sau prin Gheraiesti nu stiu daca se poate. Daca gresesc cu ceva nu ma supar daca sunt corectata. Cu toate acestea iti pot da un exemplu de loc in Piatra Neamt unde sunt amenajate astfel de locuri si unde te poti relaxa si fara sa dai banii de paine pe o saptamana!

pt sc bacau... nu stiam ca a inceput campania electorala si ca acest site de sport trebuie folosit pentru a prezenta platforma program. "Investitiile" despre care ne spui sunt doar pe hartie si "suna" excelent in preajma alegerilor. Unde e stadionul din cartierul CFR sau Polivalenta? Au inceput lucrarile sau inca se mai lucreaza la schitze?! Sa zicem ca proiectele sunt adevarate, dar sunt facute din banii publici, din resurse europene si nu a politicienilor pe care ii sustii cu atata ardoare.

si inca un lucru: importatnt este sa critici fara ura si sa fii obiectiv. Iar eu cred ca Bacausport este un site obiectiv

pt sc bacau... Asta e rolul presei, sa critice, nu sa aplaude. Asta vorbind despre presa... Cit despre ce se va face, deocamdata e vorba de proiecte si doar atit. Cinde se vor materializa te asigur ca BacauSport va acorda o atentie deosebita. Avem nevoie de baze pentru performanta, iar fotbalul, te rog sa ma crezi, are un statut special. Este cel mai iubit sport, nu numai in Bacau, de aceea cred ca merita o atentie deosebita. Stiu ca exista si alte domenii, dar parca pentru fotbal s-a facut prea putin in ultimii ani....

@ jackiex Problema e că acum, pentru copiii de azi, există mult mai multe posibilităţi de a petrece timpul liber (jocuri pe calculator, baruri, mall etc). Ca să-i atragi către sport tre' să asiguri anumite condiţii. Acum există şi terenurile cu gazon sintetic private. E foarte bine că s-au făcut. Administraţia locală, chiar dacă e atât de criticată, chiar şi pe acest site, a investit mult în bazele sportive ale şcolilor şi liceelor, în sălile şi terenurile de sport. Urmează şi alte investiţii în sport, se face un parc olimpic, se renovează baza de la Letea. Vor fi multe alte surprize plăcute pentru iubitorii de sport. Şi toate astea cu foarte mari eforturi, pentru că nu e numai sportul de avut în vedere. Mai e şi educaţia, sănătatea, cultura şi alte domenii care trebuie susţinute din bugetul local. Important e că se vrea să se facă toate aceste lucruri. Există proiecte, unele aflate deja în derulare, altele care urmează să fie implementate. Dar şi resursele sunt limitate, iar pentru oamenii care chiar vor să realizeze ceva pentru comunitate şi vor să lase ceva în urma lor, mereu vor exista piedici, pentru că aşa e la noi în ţară.

pt jackiex... ASdica e bine ce se intimpla in Bacau? Si nemtii faceau antrenamente pe terenuri cu nisip, dar nu cred ca se dezbracau in vestiare pline de igrasie...

Viitorii fotbalisti ''pursinge'' trebuie sa fie obisnuiti inca de mici cu toate greutatile si diverse lipsuri .Cei care rezista, ajung mari fotbalisti daca au putin talent dar si daca muncesc foarte, foarte mult. Intervine automat selectia naturala.Am fost bun prieten la loturile nationale de juniori in anii 1977-1978 cu Gheorghita Geolgau, care mi-a povestit ca regretatul antrenor Titi Teasca, dupa ce a chinuit in pregatirile de vara o luna de zile pe acei minunati jucatori ai ''CRAIOVA MAXIMA''(alergari de rezistenta si de viteza cu saci de nisip prinsi de diverse parti ale corpului), le-a dat vreo 2 saptamini de miute ''de relaxare'' pe un teren arat iar ca ''obiectul muncii'' o minge de tenis de cimp.Va dati seama de ce dupa acea in campionat, alde Balaci, Donose, Beldeanu, Ticleanu, Cirtu, Geolgau, et company, pe terenurile gazonate, aveau impresia ca a lovi o minge de fotbal normala , este cel mai usor lucru din lume.

Sa speram ca asa va fi. Fara o baza materiala nu avem despre ce fotbal discuta. Si eu am fost fotbalist la Liceul de Fotbal si te rog sa ma crezi ca erau cu totul alte conditii. E drept, eu am terminat inainte de 1990. Totusi, macar o reparatie sumara se poate face si in vestiarele acestor copii. Asa cum s-a facut la vestiarul unde s-a dezbracat echipa nationala, asa se poate face si aici. Crede-ma, e minim. In alta ordine de idei, sa speram ca lucrurile vor lua o turnura favorabila fotbalului si ca vom vorbi mai mult despre echipa Bacaului. In fotbal conteaza si placerea, dar si instructia (prin asta intelegind totul, de la conditii pina la antrenori). Crezi ca Messi a ajuns mare fotbalist numai din talent?

Eu am facut fotbal la juniorii F.C.M. Bacau si sa nu credeti ca atunci aveam conditii mai bune. N-aveam apa clada si ne schimbam cate 3-4 grupe intr-un vestiar sau prin tribune vara. Dar era placerea de a juca fotbal, de a ne putea visa fotbalisti. Cred ca daca aceste terenuri, foste ale Liceului Sportiv si vandute de Seche prietenilor, mai erau ale Bacaului, se putea face aici o baza sportiva excelenta. Dar exista proiecte pentru ca bazele sportive existente sa se renoveze si se vor face, in viitorul apropiat, altele noi, pentru ca baza materiala este primordiala in cresterea sportivilor si atragerea copiilor catre sport.

Astea sunt toate pozele

Unde pot gasi mai multe poze din interiorul stadionului?


Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN SPECIAL

Scapa cine poate!

Final de luna martie extrem de agitat pentru sportul bacauan!

„Nicolas, prietenul...

Academia Fotbal Club Bacău este alături de Nicolas Gălățanu și de familia acestuia. Conducerea și antrenorii...

Februarie, termen...

Razvan Burleanu, presedintele FRF, a declarat ca Bacaul ar putea gazdui un centru de excelenta daca exista trei...

FACEBOOK

 

CELE MAI COMENTATE

MECIURI

 • Aerostar Bacau
  Aerostar Bacau
 • 0:1
 • Foresta Suceava
  Foresta Suceava

04.10.2016 14:30

 Cupa Romaniei

PARIORI

Pariaza pe Bacau!

Cel mai bun site al pariorilor. Gasesti cotele dorite, inclusiv la Divizia B! Daca te simti inspirati, poti deveni tipster!

COMUNITATE

Intra in comunitatea suporterilor bacauani de pe MYSPORT

Ultradixi sau Allblack sint deja foarte cunoscuti pe singurul site din Romania cu continut creat 100% de useri! Pozele sau textele tale pot aparea pe www.bacausport.ro daca le pui tag Bacau

HANDBALVOLEI.RO

IASISPORT.RO

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
31       1 2 3 4
32 5 6 7 8 9 10 11
33 12 13 14 15 16 17 18
34 19 20 21 22 23 24 25
35 26 27 28 29 30 31  

SONDAJ

Considerati ca Bacaul mai are nevoie de fotbal?

 1. Da
 2. Nu 1. » rezultate
 2. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV

Contact

Scrie-ne la contact_bacausport@yahoo.com în orice problemă legată de sportul băcăuan!Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart