Sectiune a gsp.ro
Tine-ma minte! Inregistrare
07.09.2010 ASC BACAU

Stavarache, la concurenţă cu Boc: "Noul proiect fotbalistic V"

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, nu are mână la fotbal. Cel puţin aşa pare, chiar dacă au trecut doar două etape de când patronează "Noul proiect fotbalistic V" din mandatul său. Pentru că, până acum, am asistat la primele patru episoade: "Pambac", "Aerostar", Ştiinţa" şi "FCM Bacău SA". Toate încheiate cu un fiasco şi cu multe datorii lăsate în spate.

     Foto 1

Dacă în primele două episoade poate invoca lipsa de cooperare acelorlaţi, la Ştiinţa şi FCM Bacău SA primarul a avut toate argumentele pentru a realiza ceva în fotbal.

Calcă pe aceleaşi urme

E posbil ca Romeo Stavarache să fi făcut armata la infanterie - cercetaşi. Unul dintre exerciţiile de la cercetaşi cerea sodaţilor, care megeau în coloană, să calce pe urmele lăsate în zăpadă de soldatul din faţă. Asta explică de ce primarul urmează cu încăpăţânare acelaşi drum. Proiectul "Ştiinţa" a apărut peste noapte. Într-o săptămână, la Bacău au fost paraşutaţi jucători şi antrenori din toate colţurile ţării. "Desantul" a avut loc pe baza Letea, proprietatea primăriei, la "recepţie" fiind prezenţi acceaşi oameni, cu Romeo Stavarache în frunte. Aceleaşi promisiuni făcute fotbaliştilor: "Vom face o echipă cu care să promovăm şi vă asigur că veţi avea tot sprijinul", anunţa, departe de camerele de luat vederi sau de bliţurile fotografilor, Romeo Stavarache. Întrebat de ziarişti de Ştiinţa Bacău, primarul avea un singur răspuns: "De ce mă întrebaţi pe mine? Eu nu am nicio implicare! Voi sprijini sportul băcăuan!" Ştiinţa, oficial Lotus Luceafărul Băile Felix, nu a "dansat" decât un tur în Bacău. În ianuarie 2009, Liviu Goian, cel care conducea destinele clubului, anunţa jucătorii şi conducerea tehnică că echipa s-a desfiinţat.

Acum a apărut Sport Club Bacău. De fapt, Mesagerul, pentru că actele cu noua denumire nu sunt gata, la fel ca în cazul Ştiinţa. Tot pe baza Letea, tot peste noapte, cu aceeaşi actori. Şi, bineînţeles, cu prezenţa lui Romeo Stavarache la stadion. Aceleaşi promisiuni, acelaşi duşman, Dumitru Sechelariu. Dacă pe 5 iunie Sorin Condurache era antrenorul principal, pe 6 iunie, la Letea, primul antrenament a fost condus de Ciprian Panait.

Aceeaşi actori...

Ca şi la Ştiinţa, cel care se va ocupa, administrativ, de club este Liviu Goian. Doar administrativ, pentru că Panait a declarat că el este cel care va decide, fotbalistic, ce şi cum se va face la Mesagerul. N-au lipsit promisiunile. "Cine semnează cu noi, îşi va primi datoriile din urmă!", anunţa Stavarache, chiar dacă, înainte de retragerea FCM Bacău din Liga a II-a promisese jucătorilor că vor fi cu banii la zi. Acelaşi director sportiv ca la Ştiinţa, Remus Pozânărea, un personaj fidel stăpânului şi un executant desăvârşit.

În plus, Mesagerul a preluat şi directorul economic, Veronica Solomon, chiar dacă ultimii doi sunt încă angajaţi pe vechea societate, SC FCM Bacău SA, cu 90% dintre acţiuni aparţinând municipalităţii, 7% Mesagerului şi 3% lui AS FCM Bacău. Şi, bineînţeles, cu salarii grase, care sfidează criza. În alegerea lor să nu credeţi că a contat profesionalismul, ci doar relaţia de rudenie sau de prietenie.

Datorii, datorii, datorii...

"Nu vreau să-mi amintesc de Bacău!", a declarat Octavian Grigore, fost antrenor la Ştiinţa. Tehnicianul, tot din Ploieşti ca şi Ciprian Panait, a plecat cu un gust amar. Cu salariul neluat de patru luni, Grigore a fost blocat o jumătate de an să antreneze. Perioadă în care a pierdut două oferte, una de la o echipă din prima ligă. “E un episod de care vreau să uit”, spune Tavi Grigore, acum antrenor la Chimia Brazi. “Cât am fost în litigiu cu Ştiinţa am pierdut vreo două contracte foarte bune. Cât despre banii pe care îi am de primit, cu cine să mă judec? Cu o societate dizolvată? S-ar lungi foarte mult şi nu cred că pot recupera ceva. Sincer, e un vis urât ce mi s-a întâmplat cu Ştiinţa de care nu vreau să-mi mai amintesc”. Nu a fost singurul păgubit. Jucătorii au păţit la fel. Unii dintre ei se judecă şi acum pe la Oradea, oraş unde are sediul social Lotus Luceafărul.

Cu FCM Bacău istoria s-a repetat. Jucătorii, care nu s-au înţeles cu Mesagerul, nu au văzut niciun ban din restanţe. Nici antrenorul Gheorghe Poenaru. "Nu vom lăsa lucrurile aşa!", spunea Adrian Câmpeanu. "Dacă forurile fotbalistice nu vor putea face nimic, ne vom adresa în civil pentru recuperarea banilor". Deja s-a făcut o listă, iar pe ea nu sunt numai fotbalişti sau antrenori, ci şi angajaţi ai clubului. SC FCM Bacău SA nu mai are activitate fotbalistică, dar continuă să fie finanţată de la bugetul local. Săptămâna trecută a mai primit 12 miliarde. Ce se va întâmpla cu aceşti bani doar actorii acestei decizii ştiu. Pentru că, public, nu a existat nicio explicaţie. Cum niciun răspuns nu am primit la întrebarea "De ce a fost retrasă FCM Bacău din campionat?"

În loc de epilog...

"E băiat bun şi vrea, numai că pleacă urechea". E o caracterizare făcută de un om de fotbal lui Romeo Stavarache. Respectivul considera că primarul nu este decis în ceea ce vrea să facă şi este schimbător. "Vorbeşti cu el o chestie, e stabilită şi, a doua zi, face invers. Cineva îl consiliază şi e clar că acel cineva nu are nimic comun cu fotbalul. Dacă nu va asculta de profesionişti nu va face nimic în fotbal. Şi acum a plecat pe un drum greşit. Nu văd ce şanse are Mesagerul să promoveze. E un club dezorganizat, fără oameni de fotbal care ştiu cu ce se mănâncă o promovare. Doar Panait, de unul singur, nu va putea reuşi". (Cătălin Barzaghideanu)

COMENTARII (4)

bai, hmmrrr, te iei de el, da Poznirea ce a facut pentru 60 de milioane?

@hmrr... Nu era vorba de 20 de milioane, ca idee... Si a fost doar o luna in care chiar am vrut sa fac ceva. Dar, FCM Bacau nu avea nevoie de un site, nu avea nevoie de o relatie cu suporterii... Asta e altceva. Chiar am crezut in acel proiect, dar in timp el s-a indepartat de ceea ce cred eu ca inseamna fotbal de performanta. Am sprijint echipa si dupa ce nu am mai fost la club. Pot depune marturie cei care au fost acolo: Relu Damian, Daniel Scinteie, Remus Pozanarea sau Marius Smerea. Chiar si Romeo Stavarache. Din pacate, am constat ca nu criteriile profesionale au stat la baza cooptarii la un club. Cel putin, in opinia mea, cred ca am meritat banii aceea, putini citi au fost, pentru ca m-am implicat. Cineva din club, nu dau nume, mi-a spus ca am gresit: trebuia sa stau si eu vreo doua luni sa vad cum merg ploile si dupa aceea sa actionez in consecinta. Daca materialul pe care l-am scris ti se pare nereal si in el exista elemente care nu sint adevarate, astept reactia ta... Si nu era bine nici cind eram la club, dar speram ca lucrurile se vor schimba. Din pacate, timpul mi-a dat dreptate si fotbalul bacauan a ajuns unde a ajuns. A, si inca o chestie: nu ma platea Stavarache!

domnu' barzaghideanu dar cand stavarache va platea cu 20 milioane pe luna pentru nimic("purtator de cuvant" la fcm) era bine?

Tavi Grigore, a fost un fotbalist destul de bun si este un om serios.Toti cei ca el care au fost, nu pagubiti, ci FURATI CA IN CODRU de banii pe care i-au muncit cinstit, sa se adreseze instantelor, sa se faca odata dreptate, iar cei care se fac vinovati sa infunde PUSCARIA.Daca cel mai tare vinovat este stavarache, sa intre la MITITICA. Daca nu se pricepe la fotbal, de ce nu a dat si el cu mopul sau sa fi impletit un pulover ca Elena Udrea?


Comenteaza


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu

ALTE STIRI DIN ASC BACAU

Cupa Romaniei / Nicio...

Aerostar - Foresta Suceava 0-1 si Metalosport Galati - SC Bacau 1-0.

SC Bacau - AFC Harman...

SC Bacau nu a reusit un rezultat pozitiv in meciul de pe teren propriu cu AFC Harman.

Gica Penoff: "Nu...

SC Bacau nu a reusit un rezultat pozitiv in a III-a etapa.

FACEBOOK

 

CELE MAI COMENTATE

MECIURI

 • Aerostar Bacau
  Aerostar Bacau
 • 0:1
 • Foresta Suceava
  Foresta Suceava

04.10.2016 14:30

 Cupa Romaniei

PARIORI

Pariaza pe Bacau!

Cel mai bun site al pariorilor. Gasesti cotele dorite, inclusiv la Divizia B! Daca te simti inspirati, poti deveni tipster!

COMUNITATE

Intra in comunitatea suporterilor bacauani de pe MYSPORT

Ultradixi sau Allblack sint deja foarte cunoscuti pe singurul site din Romania cu continut creat 100% de useri! Pozele sau textele tale pot aparea pe www.bacausport.ro daca le pui tag Bacau

HANDBALVOLEI.RO

IASISPORT.RO

ARHIVA STIRI

Sapt. L M M J V S D
18     1 2 3 4 5
19 6 7 8 9 10 11 12
20 13 14 15 16 17 18 19
21 20 21 22 23 24 25 26
22 27 28 29 30 31    

SONDAJ

Considerati ca Bacaul mai are nevoie de fotbal?

 1. Da
 2. Nu 1. » rezultate
 2. » arhiva sondaje

Programul GSPTV

 • Sursa programelor TV

Contact

Scrie-ne la contact_bacausport@yahoo.com în orice problemă legată de sportul băcăuan!Studiul de Audienta si Trafic Internet
paykasa - paykasa kart